Outplacement

Bij reorganisaties, bedrijfssluitingen, een onoplosbaar conflict of onvoldoende functioneren bent u soms genoodzaakt afscheid te nemen van één of meer werknemers. Als het duidelijk is dat u geen toekomst meer ziet in uw werknemer(s) binnen uw organisatie ga dan direct over tot actie! ABTRO ondersteunt en adviseert u en uw werknemer gedurende dit proces. U wilt uw werknemer(s) outplacement aanbieden voor begeleiding bij het zoeken van een andere baan? U hebt toestemming gekregen van uw werkgever om op zoek te gaan naar een outplacementbureau? ABTRO informeert en adviseert u in een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden en een succesvol outplacementtraject op maat!

Het traject

Een outplacementtraject bestaat onder andere uit een aantal fasen die afhankelijk van de situatie meer of minder uitgebreid doorlopen wordt:

  • Verwerking. Wie voor outplacement in aanmerking komt heeft vaak onprettige werkervaringen achter de rug. Een arbeidsconflict, een reorganisatie, ontslag wegens overtolligheid etcetera. Het vergt vaak tijd om daar overheen te komen. Je woede, vertwijfeling en verdriet over het verlies van je baan of het onrecht dat je in jouw ogen is aangedaan moet je kwijt zijn voordat je verder kunt. In een outplacementtraject is daar (meer dan bij een 'gewoon' loopbaanadviestraject) ruimte voor.
  • Zelfonderzoek. Wil je effectief kunnen solliciteren, dan je moet goed weten wat je wilt. Zelfonderzoek maakt dus een belangrijk deel uit van een outplacementtraject. Er komen vragen aan de orde als: wat ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Wat zijn mijn sterke en zwakke punten? Een beroepskeuzetest kan deel uitmaken van dit zelfonderzoek. Ook breng je met dit zelfonderzoek in kaart op welke gebieden je eventueel scholing nodig hebt.
  • Sollicitatietraining. Veel mensen die in een outplacementtraject terechtkomen hebben al jaren niet meer gesolliciteerd. Het is meestal zinvol aandacht te besteden aan hoe dat ook al weer ging, solliciteren. Je zult in een outplacementtraject je cv kritisch gaan bekijken en aanpassen aan (nieuwe) wensen van mogelijke werkgevers. Ook het schrijven van sollicitatiebrieven en het oefenen van sollicitatiegesprekken komt in een outplacementtraject vaak aan bod.
  • Banen zoeken. Als je de voorgaande stappen eenmaal doorlopen hebt, dat zal je met het echte werk moeten beginnen: het daadwerkelijk zoeken van een baan. Veel (grotere) outplacementbureaus hebben faciliteiten om het banen zoeken te vergemakkelijken. Ze hebben computers waar je op kunt werken, naslagwerken, tientallen jaarverslagen van bedrijven, goede printers om je brieven op uit te printen, noem maar op. Tijdens het zoeken zul je regelmatig een begeleidingsgesprek hebben met je coach over de voortgang. Hij/zij zal je van suggesties voorzien en je zo nu en dan een hart onder de riem steken. Want gemakkelijk is het niet, een outplacementtraject. 

Kosten

De kosten van outplacement kunt u als werkgever onbelast vergoeden. Ook de verstrekking van outplacementfaciliteiten wordt niet tot het loon gerekend. Neem voor meer informatie contact op met 0306992097.

Outplacement voor particulieren

Bent u al ontslagen en op zoek naar werk? Bij ABTRO kunt ook u terecht voor een individueel outplacementtraject op maat. ABTRO gaat samen met u op zoek naar een baan. Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden wordt een plan van aanpak voor u opgesteld. Voor een vrijblijvend intakegesprek kunt u contact met ons opnemen op 030-6992097.

Onze opdrachtgevers

Vraag een offerte aan

Binnen 1 uur een offerte. 35 lokale kantoren in heel Nederland. Meer dan 100 bedrijven en duizenden werknemers en werkzoekenden gingen u voor ...