UWV Werkfit maken

ABTRO Re-integratie biedt de UWV re-integratiediensten Werkfit maken en Naar werk aan in heel Nederland. Deze diensten bestaan uit verschillende activiteiten. U bepaalt samen met UWV en ABTRO Re-integratie welke activiteiten uitgevoerd gaan worden. 

Wat is Werkfit maken?

Werkfit maken is een re-integratietraject voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering (AG) of een Ziektewetuitkering van het UWV. Het re-integratietraject werkfit maken is bedoeld om mensen die de mogelijkheid hebben om te werken hierbij te helpen. Het Werkfit maken re-integratietraject bestaat uit:

  1. Versterken van de werknemersvaardigheden;
  2. Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit;
  3. Arbeidsmarktpositie in beeld brengen.

Waarom via ABTRO?

  1. We begrijpen uw situatie en spreken dezelfde taal; 
  2. U bepaalt hoe groot de stap is die we gaan zetten en op welk moment;
  3. Aan het einde van uw traject heeft u resultaat geboekt, bent u Werkfit en klaar voor een volgende stap.

Trajectinhoud Werkfit

Versterken van de werknemersvaardigheden is bedoeld om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Door deel te nemen aan re-integratie activiteiten zoals:

Sociale activering

Bij sociale activering kunt u denken aan het uitvoeren van eenvoudige taken en activiteiten bij gecertificieerde leer- en werkbedrijven. Als u weinig of geen contacten meer heeft met anderen en niets meer om handen hebt, kan dit een eerste stap zijn om weer nuttig bezig te zijn. Sociale activering kan uit diverse activiteiten bestaan. 

Initieren en begeleiden bij een werkervaringsplek

Op een werkervaringsplek leert u onder leiding weer te werken, opdrachten uit te voeren, arbeidsritme op te bouwen en samen te werken. U kunt ontdekken welke werkzaamheden u leuk vind en een langere periode kunt blijven uitvoeren. Op een werkervaringsplek krijgt u geen salaris en behoud u de uitkering die u op dat moment heeft. U hebt de vrijheid om op uw eigen tempo werkzaamheden uit te breiden of arbeidstijd uit te breiden. 

Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit

Bij het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit is het de bedoeling dat u leert om te gaan met uw huidige belemmeringen. Dit kunnen belemmeringen zijn die zich in uw persoonlijke situatie voordoen. Het kunnen ook belemmeringen zijn die zich in uw leefsfeer kunnen voordoen. Het doel is om uw perosoonlijke effectiviteit te verbeteren zodat u zich kunt richten op de toekomst en het hervatten van werk.

Arbeidsmarktpositie in beeld brengen

Om te ontdekken waar uw kansen en mogelijkheden liggen op de arbeidsmarkt, brengen we als eerste uw positie in beeld aan de hand van uw capaciteiten en kwaliteiten. We analyseren welke functies en beroepen voor u passend kunnen zijn. Daarnaast brengen we de vraag en het aanbod in vacatures voor u in kaart. Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden kunnen we op maat gerichte activiteiten voor u inzetten.

 

Onze opdrachtgevers

Vraag een offerte aan

Binnen 1 uur een offerte. 35 lokale kantoren in heel Nederland. Meer dan 100 bedrijven en duizenden werknemers en werkzoekenden gingen u voor ...